Bloggarkiv

onsdag 25 april 2012

Walk On Tjii



Så var det äntligen dags. Dagen vi längtat efter så länge, ända sedan dess vi försökte para Xanté och det inte gick och alla drömmar som gick i kras om valp efter henne när hon fick sin juvertumör. Det var då som vi (eller mest jag) bestämde mig. Sedan att vänta på att Daphne skulle börja löpa, ultraljudet på om hon var dräktig och sedan beräknad valpningsdag och efter det åtta låååånga veckor till leverans. Men i söndags var det dags. Om val och beslutsångest har jag skrivt om tidigare.

När söndagen väl kom och vi skulle åka så var det allmänt kaos här hemma. En av tackorna visade tecken på att hon skulle börja lamma och sedan kändes som om det mesta strulade och tiden rann iväg. Allt jag ville vara bara att komma iväg till Roger och Caroline. Till slut så blev det ändå så att vi båda kunde åka och jag är så glad för det.
När vi kom dit så var redan en av de andra valpköparna där och skulle hämta sin Kip. Tjii och Kip lekte järnet medans vi skrev papperna. Det är så härligt att se dom busa en massa innan det var dags att åka.

Första mötet mellan storasyster och lillasyster.


Dags för förmiddagslur
Hemresan gick sisådär. Tjii mådde lite dåligt under själva resan, men sen var hon hur pigg som helst när hon väl kom ut när vi kom hem. Nu börjar en tid för oss med semester och valpledigt. Det är hur underbart som helst. Man skulle lätt kunna vänja sig vid att jobba halvtid och träna hund halvtid.
Tjii tar saker och ting med ro. Hon blir inte rädd i det första taget, utan testar gränserna hela tiden.
Det kräver en del att ha valp, men det är så värt det med alla mysiga stunder man får på köpet.

Dessa dagarna har vi hunnit med att åka massa bil, varit hos moster en sväng, varit stadshund, utforskat hemmiljön, ätit fårbajs, kört sitt första klickerpass och en massa mys!





Hon klev med stora kliv rakt in i våra hjärtan! Nu känns det som om hon jämt varit här och det ska inte vara på något annat sätt. Vår underbara Tjii(v). 



Idag var det husses tur att vara hemma med djuren. Så mysigt att komma hem och få en valp i famnen. 

1 kommentar:

  1. Ullboll! Hon var verkligen ett charmtroll!
    Och nu får du ju byta till "Livet om Anna, Xanté och Tjii". :D

    SvaraRadera