Bloggarkiv

söndag 25 mars 2012

Överraskning, Kjugekull och Valpbesök

Denna helgen har varit underbar. Inte bara för vädret har varit fantastiskt, utan även innehållet har varit otroligt roligt. I fredags började jag fundera lite över upplägget på våren och insåg då att detta var den första och enda då vi kunde ordna lite inför det som komma skall och en av dom sakerna blev en överraskning till Rasmus.

Sedan vi träffades för nästa tre år sedan har han vid de tillfälle som vi ska iväg på tex fest, sagt att han velat ha en lite finare klocka att använda, istället för den där som är köpt på ClasOlsson. Lika länge har jag tänkt att han skulle få det av mig i 30års present om han inte lyckas skaffa det tidigare. Men så nu har vi en sommar framför oss då vi har fått inbjudningar till tre st bröllop, och så började jag fundera om det var så att han skulle få klockan redan nu inför detta. Dessutom har vi snart tre-års-jubileum, så jag tyckte att det passade nu.
Rasmus fick bara veta att planerna var omkullkastade.

Lördag morgon vaknade vi tidigt och fick en lugn start på dagen, annorlunda skulle det bli sen.
När alla djuren var omsedd och fått mat, så fick Rasmus ett kort som jag gjort, och jag förklarade kring mina planer. Mot Sölvesborg bar det och mot uraffäen, och han fick testa flera stycken olika, men sen tog expediten fram en som var lite mörkare i metallen och sedan fanns det ingen annan klocka som gällde bara den, trots att han testade ännu fler. Så en klocka blev det, och snabbt gick det.




Nästa anhalt blev Kjugekull och jag hade packat med mig picknick korg, med lunch och fika. Vi hittade en läsida utan skugga, där vi satt en lång stund och fikade, och njöt av solen.




När vi sedan var på väg igen, så hade vi ett stopp hos min morfar också, då jag hade sytt om överdraget till hans en kudde lite. Han tyckte inte riktigt om den tidigare som brokig i orange färgskala. Vi sparade fika tills dess istället och det blev lite kaffe och kaka hos Morfar. Underbara stund. 
Sen kom det som var dagens egentliga höjdpunkt,eller åtminstonde den som var planerad från allra första början. Det var valpmys på högsta nivå. Valparna är nu fyra veckor och lite aktiva. 
Rasmus var ju med och jag lämnade honom vid valplådan när jag fick åka iväg med Caroline och såklart lyckades han ta en del bilder. Här kommer ett urval! 




Har ni sett något sötare? 

Vi längtar massor, och hoppas de fyra nästkommande veckorna går fortare än vad de senaste fyra veckorna gjort;)

Dagen idag har bestått av trädgårdspyssel. Rasmus föräldrar har varit här och renast massor i rabatterna. Så nu känns allt gammalt bortstädat och våren med alla blommor och grönt är välkommen! Vi har njutit massor och tagit vara på solen. Det var precis vad jag behövde efter den senaste tidens turbulens. Det blev oxå grillpremiär och eftersom det var våffeldagen så bar jag ut våffeljärnet och gräddade våfflorna ute:)








Underbara helg! 

2 kommentarer:

  1. WOW!WOW!WOW!vad mer kan man skriva om allt detta!?

    SvaraRadera
  2. Men hur söta är valparna?! SÅ SÖTA!! (putte-fnutte-söta!)
    Vilken fantastisk helg ni haft -Och underbart väder!
    Våren är älskad! :)

    SvaraRadera